Determinarea cantitativă a izoflavonelor în diverse produse si suplimente alimentare prin metoda spectrofotometrică uv-vis
Закрыть
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
383 26
Ultima descărcare din IBN:
2024-05-10 10:59
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
615.07+543.42:664 (1)
Фармакология. Общая терапия. Токсикология (1598)
Спектральные методы анализа. Оптические методы анализа (68)
Пищевая промышленность в целом. Производство и консервирование пищевых продуктов (297)
SM ISO690:2012
UNCU, Livia, VALICA, Vladimir, SUVORCHINA, Olga, VÎSLOUH, Oxana, MAZUR, Ecaterina, ROMAN, Zinaida. Determinarea cantitativă a izoflavonelor în diverse produse si suplimente alimentare prin metoda spectrofotometrică uv-vis. In: Revista Farmaceutică a Moldovei , 2015, nr. 1-2, pp. 24-27. ISSN 1812-5077.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Revista Farmaceutică a Moldovei
Numărul 1-2 / 2015 / ISSN 1812-5077

Determinarea cantitativă a izoflavonelor în diverse produse si suplimente alimentare prin metoda spectrofotometrică uv-vis

Quantitative determination of isoflavones in various products and food supplements using uv-vis spectrophotometric methods

CZU: 615.07+543.42:664

Pag. 24-27

Uncu Livia, Valica Vladimir, Suvorchina Olga, Vîslouh Oxana, Mazur Ecaterina, Roman Zinaida
 
Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu“
 
 
Disponibil în IBN: 18 martie 2021


Rezumat

Interesul crescut pentru izoflavonoide datorită beneficiilor asupra sănătăţii umane îşi are originea încă de la începutul descoperirii lor. O serie de studii in vitro au demonstrat inhibarea carcinogenezei de către flavonoide, existând unele dovezi esenţiale că acest lucru se produce şi in vivo. Cele mai studiate izoflavonoide din acest punct de vedere au fost genisteina şi daidzeina. În prezentul studiu a fost determinat conținutul de izoflavone în semințe de soia, dar și într-un șir de suplimente nutritive, fiind dezvoltată și perfectată o tehnică instrumentală simplă (spectrofotometrie în UV-VIS) după extragerea acestora cu metanol 70%. Tehnica utilizată pentru determinare s-a dovedit a fi exactă, sensibilă și reproductivă, limita de detecție a fost de 0, 64 μg/ml.

Increasing interest to izoflavones is due to the benefits to human health since its discovery. A number of studies in vitro has demonstrated the inhibition of carcinogenesis by izoflavones, which manifest the same action in vivo. Genistein and daidzein are the well -studied izoflavones from this point of view. In this study it was determined the content of isoflavones in soybean, but also in a few nutritional supplements. The simple instrumental technique (spectrophotometric UV-VIS) for determination of isoflavones after their extraction with methanol 70% have been developed and perfected. The technique used for the determination have been shown to be accurate, reproductive and sensitive, the detection limit was 0, 64 mg/ml.

Cuvinte-cheie
izoflavone, metoda cpectrofotometrică, suplimente alimentare,

izoflavones, spectrophotometric method, food supplements