Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
383 26 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-05-10 10:59 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
615.07+543.42:664 (1) |
Фармакология. Общая терапия. Токсикология (1598) |
Спектральные методы анализа. Оптические методы анализа (68) |
Пищевая промышленность в целом. Производство и консервирование пищевых продуктов (297) |
SM ISO690:2012 UNCU, Livia, VALICA, Vladimir, SUVORCHINA, Olga, VÎSLOUH, Oxana, MAZUR, Ecaterina, ROMAN, Zinaida. Determinarea cantitativă a izoflavonelor în diverse produse si suplimente alimentare prin metoda spectrofotometrică uv-vis. In: Revista Farmaceutică a Moldovei , 2015, nr. 1-2, pp. 24-27. ISSN 1812-5077. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Revista Farmaceutică a Moldovei | ||||||
Numărul 1-2 / 2015 / ISSN 1812-5077 | ||||||
|
||||||
CZU: 615.07+543.42:664 | ||||||
Pag. 24-27 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Interesul crescut pentru izoflavonoide datorită beneficiilor asupra sănătăţii umane îşi are originea încă de la începutul descoperirii lor. O serie de studii in vitro au demonstrat inhibarea carcinogenezei de către flavonoide, existând unele dovezi esenţiale că acest lucru se produce şi in vivo. Cele mai studiate izoflavonoide din acest punct de vedere au fost genisteina şi daidzeina. În prezentul studiu a fost determinat conținutul de izoflavone în semințe de soia, dar și într-un șir de suplimente nutritive, fiind dezvoltată și perfectată o tehnică instrumentală simplă (spectrofotometrie în UV-VIS) după extragerea acestora cu metanol 70%. Tehnica utilizată pentru determinare s-a dovedit a fi exactă, sensibilă și reproductivă, limita de detecție a fost de 0, 64 μg/ml. |
||||||
Cuvinte-cheie izoflavone, metoda cpectrofotometrică, suplimente alimentare, izoflavones, spectrophotometric method, food supplements |
||||||
|