Formarea şi dezvoltarea competenţei de exprimare orală la lecţiile de limbă franceză
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
916 44
Ultima descărcare din IBN:
2024-05-08 13:52
SM ISO690:2012
CORNEA, Viorica. Formarea şi dezvoltarea competenţei de exprimare orală la lecţiile de limbă franceză. In: Abordarea prin competenţe a formării universitare: probleme, soluţii, perspective: Materialele Conferinţei Ştiinţifice Internaţionale consacrată aniversării a 65-a de la fondarea Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi, 25 mai 2011, Bălți. Bălţi: Universitatea de Stat „Alecu Russo" din Bălţi, 2011, pp. 258-260. ISBN 978-9975-50-060-9 .
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Abordarea prin competenţe a formării universitare: probleme, soluţii, perspective 2011
Conferința "Abordarea prin competenţe a formării universitare: probleme, soluţii, perspective"
Bălți, Moldova, 25 mai 2011

Formarea şi dezvoltarea competenţei de exprimare orală la lecţiile de limbă franceză


Pag. 258-260

Cornea Viorica
 
Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi
 
 
Disponibil în IBN: 23 ianuarie 2020


Rezumat

Obiectivul final al învăţării unei limbi străine este posedarea de către studenţi a competenţei comunicative, care în afară de faptul că presupune cunoaşterea gramaticii şi structurii limbii, mai implică şi o dimensiune socială, care include posedarea unor alte competenţe precum cea sociolingvistică, discursivă, strategică, socioculturală. Formarea şi dezvoltarea competenţei de exprimare orală ar trebui să se bazeze pe următoarele principii: prioritatea exprimării orale, motivarea studenţilor la lecţiile de exprimare orală, libertatea exprimării, structurarea limbajului, privilegierea comunicării între studenţi. Jocul de rol şi simularea globală contribuie la formarea şi dezvoltarea competenţei de exprimare orală.  

L’objectif final de l’apprentissage d’une langue étrangère est la possesssion de la compétence communicative, qui outre les connaissances grammaticales, implique encore une dimension sociale, qui inclue la possession d’autres compétences comme celle sociolinguistique, discursive, stratégique et socioculturelle. La formation et le développement de la compétence d’expression orale devrait se baser sur les principes suivants: la priorité de l’expression orale, la motivation des apprenants en classe d’expression orale, la liberté de l’expression, la structuralisation du langage, la priorité de la communication entre les apprenants. Le jeu de rôle et la simulation globale contribuent à la formation et au développement de la compétence d’expression orale. 

Cuvinte-cheie
competenţă comunicativă, competenţă lingvistică, competenţă de exprimare orală, activităţi de exprimare orală, strategii, tehnici, metode de formare a competenţei de exprimare orală, joc de rol, simulare globală,

compétence communicative, compétence linguistique, compétence d’expression orale, activités d’expression orale, stratégies, techniques, méthodes de formation de la compétence d’expression orale, jeu de rôle, simulation globale