Statutul juridic al condamnatului şi reintegrarea lui în societate
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
779 43
Ultima descărcare din IBN:
2024-05-10 19:29
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
343.8 (302)
Pedeapsă. Executarea sentinţei. Prevenirea crimei. (295)
SM ISO690:2012
DOBĂ, Olga. Statutul juridic al condamnatului şi reintegrarea lui în societate. In: Anale ştiinţifice ale Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI al RM: ştiinţe juridice, 2016, nr. XVI(1), pp. 65-68. ISSN 1857-0976.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Anale ştiinţifice ale Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI al RM: ştiinţe juridice
Numărul XVI(1) / 2016 / ISSN 1857-0976

Statutul juridic al condamnatului şi reintegrarea lui în societate

The legal status of the convict and his reintegration into the society

CZU: 343.8

Pag. 65-68

Dobă Olga
 
Academia „Ştefan cel Mare“ a MAI al Republicii Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 17 ianuarie 2020


Rezumat

Schimbările produse în societatea noastră, în drumul ei spre dezvoltarea democraţiei şi constituirea statului de drept, implică, prin natura lucrurilor, o nouă viziune şi asupra efectelor criminalităţii ca fenomen social deosebit de grav, inclusiv sub raportul eficienţei sancţiunilor de drept penal, aplicate şi concretizate în integrarea socială postpenală a foştilor infractori. Problematica complexă şi complicată pe care o reflectă procesul de revenire la o viaţă normală în societate a persoanelor ce au executat o sancţiune de drept penal, mai ales privată de libertate, decurge, în mod firesc, prin scop şi finalitate, din cerinţa socială obiectivă a implicării tuturor membrilor societăţii în dinamica transformărilor actuale cu care aceasta se confruntă, din rîndul căreia foştii infractori nu pot fi excluşi.

Les changements enregistrés par notre société dans sa voie vers de développement de la démocratie et l’établissement de l’Etat de droit impliquent, la nature des choses, une nouvelle vision sur les effets de la criminalité comme par phénomène social particulièrement grave y compris en termes de l’efficacité des sanctions pénales, appliqué et concrétisés dans l’intégration sociale postpénale des ex-détenus. La question complexe et compliquée refleéteé par le retour à une vie normale dans la société des personnes ayant purgé une sanction de droit pénal, surtout privée de liberté, découle, naturellement, par le but et la finalité, de l l’exigence socialeobjective de faire participer tous les membres de la société à la dynamique des transformations actuelles.

Cuvinte-cheie
statut juridic, infractori, condamnat, pedeapsă, sancţiune, criminalitate, drepturi şi obligaţii, libertate, societate,

statut juridique, délinquants, condamné, châtiment, sanction, criminalité, droits et obligations, liberté, société