Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
1165 39 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-02-05 20:29 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
633.872.1:577.127:57.085.2 (5) |
Plante aromatice. Condimente. Plante aleaginoase. Plante colorante. Plante tanante. Plante medicinale (437) |
Bazele materiale ale vieții. Biochimie. Biologie moleculară. Biofizică (667) |
Tehnici biologice, echipament şi metode experimentale în general (195) |
SM ISO690:2012 LUPAŞCU, Lucian, ŢÎMBALIUC, Nina, LUPAŞCU, Galina, GAVZER, Svetlana, SLANINA, Valerina. Activitatea antioxidantă și antimicrobiană ale extractelor intacte şi oxidate izolate din ceai verde comercial.. In: Buletinul Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Ştiinţele vieţii, 2019, nr. 2(338), pp. 144-151. ISSN 1857-064X. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Buletinul Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Ştiinţele vieţii | ||||||
Numărul 2(338) / 2019 / ISSN 1857-064X | ||||||
|
||||||
CZU: 633.872.1:577.127:57.085.2 | ||||||
Pag. 144-151 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Sunt prezentate date cu privire la activitățile antioxidante, antibacteriene şi antifungice ale extractelor taninice intacte şi oxidate izolate din ceai verde comercial. S-a constatat că extractul din ceai verde manifestă o activitate antioxidantă înaltă, iar modificarea acestuia prin oxidare a contribuit la sporirea conţinutului total de grupări funcţionale acide şi creșterea activității antibacteriene (Bacillus subtilis, Pseudomonas fluorescens, Erwinia amylovora, E. carotovora, Xantomonas campestris) și antifungice (Alternaria alternata, Fusarium oxysporum, F. solani). Extractul taninic oxidat din ceai verde, în concentraţiile eficiente a determinat inhibarea creşterii coloniilor și rarefierea puternică a miceliului fungilor. |
||||||
Cuvinte-cheie taninuri, ceai verde, oxidare, activitate antioxidantă, Bacterii, Fungi, tannins, green tea, antioxidant activity, oxidation, Bacteria, танины, зеленый чай, антиоксидантная активность, окисление, бактерии, грибы |
||||||
|