Modele economice ale asigurărilor auto
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
824 44
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-17 20:09
SM ISO690:2012
PAVLOVSCHI, Elena. Modele economice ale asigurărilor auto. In: Studii Economice, 2014, nr. 1, pp. 199-205. ISSN 1857-226X.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Studii Economice
Numărul 1 / 2014 / ISSN 1857-226X

Modele economice ale asigurărilor auto

Pag. 199-205

Pavlovschi Elena
 
Academia de Studii Economice din Moldova
 
Proiecte:
 
Disponibil în IBN: 22 octombrie 2016


Rezumat

La fel ca orice alt tip de asigurare, de asigurare auto ca un mijloc de concepte de bază ca suma asigurată, prima de asigurare, despăgubirea, pagubele, etc. Cu toate acestea, substanţa economică a unora dintre aceste concepte, ci mai degrabă procesul de calcul a unui indicator pentru diferite tipuri de asigurare este diferit. Scopul acestui articol este de a descrie substanţa economică a asigurărilor în funcţie de conceptele de asigurare auto, prezentându-le întrun dosar formalizată descriere a formulelor şi constrângerile care sunt impuse pe indicator.

Comme tout autre type d'assurance, l’assurance automobile ont comme moyen des concepts de base comme la somme assuree, la prime d'assurance, d'indemnisation d'assurance, dommages, etc. Cependant, la substance economique de certains de ces concepts, mais plutot la procedure de calcul d'un indicateur pour differents types d'assurance est differente. Le but de cet article est de decrire la substance economique des concepts d'assurance a la lumiere de l'assurance automobile, en les presentant dans un dossier formalise, une description des formules de calcul et les contraintes qui sont imposees a l'indicateur.

Cuvinte-cheie
asigurare,

asigurare auto, prima de asigurare.