Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
322 17 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-11-18 21:52 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
579.6 (371) |
Microbiologie aplicată (370) |
SM ISO690:2012 CHISELIŢA, Natalia, CHISELIŢĂ, Oleg, BEŞLIU, Alina, EFREMOVA, Nadejda, TOFAN, Elena, LOZAN (SPRINCEAN), Ana, DANILIŞ, Marina. Compoziția biochimică și activitatea enzimatică a fracțiilor β-glucanice din sedimentele de levuri din diferite vinuri autohtone. In: Buletinul Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Ştiinţele vieţii, 2022, nr. 1(345), pp. 87-96. ISSN 1857-064X. DOI: https://doi.org/10.52388/1857-064X.2022.1.11 |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Buletinul Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Ştiinţele vieţii | |||||||
Numărul 1(345) / 2022 / ISSN 1857-064X | |||||||
|
|||||||
DOI:https://doi.org/10.52388/1857-064X.2022.1.11 | |||||||
CZU: 579.6 | |||||||
Pag. 87-96 | |||||||
|
|||||||
Descarcă PDF | |||||||
Rezumat | |||||||
În articol sunt prezentate rezultatele referitor la compoziţia biochimică și activitatea enzimelor catalaza și superoxid dismutaza a fracțiilor β-glucanice obținute din sedimentele de levuri a unor vinuri autohtone prin diferite metode de distrugere a peretelui celular. S-a stabilit, că sedimentele de levuri de la vinurile albe Rkatsiteli, roșii Merlot și Cabernet constituie o sursă bogată în β-glucani biologic activi cu compoziție biochimică valoroasă. Cantitatea și compoziția biochimică a fracțiilor β-glucanice insolubile, obținute din sedimentele de la vinificație, variază în funcție de proveniența sedimentelor, metoda de distrugere a peretelui celular și raportul biomasă : soluție extractantă. |
|||||||
Cuvinte-cheie levuri de vin, β-glucani, proteine, carbohidraţi, catalaza, superoxiddismutază, wine yeasts, β-glucans, proteins, carbohydrates, catalase, superoxide dismutase, винные дрожжи, β-глюканы, белки, углеводы, каталаза, супероксиддисмутаза |
|||||||
|