Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
623 20 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-11-03 18:39 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
579.77:663.213 (1) |
Microbiologie (695) |
Vin. Producerea vinului. Oenologie (444) |
SM ISO690:2012 CHISELIŢĂ, Oleg, CHISELIŢA, Natalia, EFREMOVA, Nadejda, BEŞLIU, Alina, TOFAN, Elena, LOZAN (SPRINCEAN), Ana, DANILIŞ, Marina. Componenţa biochimică a biomasei de levuri din deşeurile industriei de bere.. In: Buletinul Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Ştiinţele vieţii, 2020, nr. 3(342), pp. 143-150. ISSN 1857-064X. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Buletinul Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Ştiinţele vieţii | |||||||
Numărul 3(342) / 2020 / ISSN 1857-064X | |||||||
|
|||||||
CZU: 579.77:663.213 | |||||||
Pag. 143-150 | |||||||
|
|||||||
Descarcă PDF | |||||||
Rezumat | |||||||
În articol sunt prezentate date privind compoziţia biochimică a levurilor din deşeurile industriei de bere, restante după diferite cicluri de fermentare. S-a stabilit, că biomasa de levuri are o compoziţie biochimică variată şi conţine (în % BAU) 56,2-58,2 – proteine; 34,3-36,1 – carbohidraţi; 2,4-5,3 lipide şi 3,4-4,3 cenuşă în funcţie de ciclul de fermentare după care a fost prelevată. Biomasa conţine cantităţi semnificative de aminoacizi esenţiali şi imunoactivi, o gamă largă de macro- (K, P, Na, Mg, Ca) şi microelemente (Fe, Zn, Cr, Se, Mo, Mn, Cu) şi practic nu conţine metale grele (Pb, Ba, Hg, Li, Bi, Sb, Sr), fapt ce o poziţionează ca o sursă bogată şi inofensivă de substanţe biologic active pentru obţinerea biopreparatelor cu utilizare în diferite domenii. |
|||||||
Cuvinte-cheie levuri de bere, Saccharomyces cerevisiae, proteine, carbohidraţi, lipide, macro-, microelemente, metale grele, aminoacizi, brewer’s yeast, Saccharomyces cerevisiae, proteins, carbohydrates, lipids, macro-, microelements, heavy metals, aminoacids, пивные дрожжи, Saccharomyces cerevisiae, белки, углеводы, липиды, макро-, Микроэлементы, Тяжелые металлы, аминокислоты |
|||||||
|