Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
818 2 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-09-05 15:55 |
SM ISO690:2012 SADOVNIC, Daniela. Stabilizarea capacităţii antioxidante a extractelor din microalga Porphyridium Cruentum prin aplicarea preparatelor de origine vegetală. In: Buletinul Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Ştiinţele vieţii, 2012, nr. 2(317), pp. 141-148. ISSN 1857-064X. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Buletinul Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Ştiinţele vieţii | |||||||
Numărul 2(317) / 2012 / ISSN 1857-064X | |||||||
|
|||||||
Pag. 141-148 | |||||||
|
|||||||
Descarcă PDF | |||||||
Rezumat | |||||||
În articol sunt prezentate rezultatele studiului de stabilire a posibilităţii utilizării suplimentelor polifenolice din seminţe de struguri, soi Cabernet, în calitate de agenţi protectori (stabilizatori) ai activităţii antioxidante a extractelor din microalga roşie Porphyridium cruentum. A fost determinat că preparatele etanolice de 55, 65 şi 96%, obţinute din seminţe de struguri, în concentraţii mici, au capacitatea de stabilizare a antioxidanţilor obţinuţi din biomasa de Porphyridium. |
|||||||
Cuvinte-cheie Porphyridium - seminţe de struguri – antioxidanţi - stabilizator |
|||||||
|