Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
401 22 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-02-19 12:00 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
664.85.047 (3) |
Conservarea substanţelor alimentare organice (în general.) Conservarea produselor din plante, a produselor vegetale (95) |
SM ISO690:2012 ŢISLINSCAIA, Natalia, POPESCU, Victor, VIŞANU, Vitali, TOFAN, Grigore, BALAN, Mihail, MELENCIUC, Mihail. Metodă de deshidratare a fructelor cu consum redus de energie . In: Intellectus, 2022, nr. 1, pp. 113-117. ISSN 1810-7079. DOI: https://doi.org/10.56329/1810-7087.22.1.12 |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Intellectus | ||||||
Numărul 1 / 2022 / ISSN 1810-7079 /ISSNe 1810-7087 | ||||||
|
||||||
DOI:https://doi.org/10.56329/1810-7087.22.1.12 | ||||||
CZU: 664.85.047 | ||||||
Pag. 113-117 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
În acest articol este prezentată metoda de deshidratare a fructelor cu consum redus de energie. Pentru estimarea efi cienţei acestei metode, a fost elaborată o instalaţie experimentală pentru deshidratarea fructelor, de tip tunel, în baza căreia au fost realizate cercetările. Pentru tratarea fructelor în procesul deshidratării, au fost utilizate convecţia și microundele. Rezultatele obţinute în baza metodei propuse au fost comparate cu cele obţinute la aplicarea metodei clasice de deshidratare. Astfel, cercetările au demonstrat că deshidratarea fructelor conform metodei noi permite reducerea consumului de energie electrică de 4,69 ori. |
||||||
Cuvinte-cheie deshidratarea fructelor, metodă de deshidratare, consum de energie, fruit dehydration, dehydration method, energy consumption |
||||||
|